Hvilken slags materiale er Kumon Japanese C Kendskab til historier er nøglen til succes.

2023-05-19

Japansk (sprog)

t f B! P L

Kontrol af placeringen af C-materialerne i den samlede Kumon Japanese

Lad os først forstå placeringen af C-materialerne ved at henvise til Kumon-progressionsskemaet.

C-materialerne befinder sig på niveauet for grundskoler i tredje klasse.

I de tidlige barndomsmaterialer blev tallet foran A mindre og mindre, f.eks. "8A→7A→6A". Når du går ind i materialerne på grundskoleniveau, skrider materialerne frem i rækkefølgen "A I → A II → B I → B I → B II". Det er som om, at når et bogstav i alfabetet rykker fremad, rykker klassetrinet også fremad med et bogstav.

Hvilket klassetrin er Kumon Japanese C-materialerne til?

I de fleste tilfælde er det børn i 2. eller 3. klasse, der gør det. Hvis de startede Kumon efter at være begyndt i grundskolen, vil der være få mønstre, hvor de stadig er betydeligt foran deres egentlige klassetrin. På den anden side, hvis et barn startede Kumon i en tidlig alder, er der et vist antal børn, der når C-materialerne i en ældre alder. Det skyldes, at Kumons definition af "høj progression" generelt er tre klasser foran den nuværende alder og klasse, og en af linjerne er at afslutte C-materialerne, inden man går i folkeskolen.

Hvad er indholdet af Kumon japanske C-læringsmaterialer?

Hvad er indholdet af Kumon japansk C-materialerne? Lad os starte med C I-læringsmaterialerne og tjekke nogle forklaringer på det officielle websted og nogle eksempler på undervisningsmaterialer.

Med fokus på partikler, der forbinder ord og sætninger, dyrker Kumon japansk C-læringsmaterialerne syntaktiske færdigheder. Kurset fokuserer også på sætningsfinaleudtryk, ændringer i sætningsfinaleudtryk, der ledsager ændringer i positionen, og responsen af adverbier og adjektiver for yderligere at forbedre elevernes evne til at forstå meningen med sætninger præcist. De 90 kanji-tegn fra grundskoleudbyttet for 3. klasse studeres for at udvide ordforrådet. Desuden gennemgår eleverne de kanji, som de har lært i C I, med udgangspunkt i idiomer.

I B lærte eleverne grammatikken om subjekt, prædikat og modificator, som er central for sætningsopbygning; i C behandles mere vanskelig grammatik som partikler, følelsesverber og adverbier. Eleverne lærer også om tempi, hvilket udvider udtryksmulighederne i sætninger.

Mange af jer har måske fundet partikler, gerundium og adverbier lidt sværere end tidligere, da grammatiske begreber naturligt dukker op i engelskundervisningen. Børn, der lærer japansk grammatik for første gang, kan have det på samme måde.

Lad os dernæst tjekke forklaringerne og eksemplerne i CII-materialerne.

I Memo organiserer eleverne indholdet af sætninger ved hjælp af memo-formatet. I afsnittet "5W 1H" forstår eleverne nøjagtigt de forskellige elementer i "hvornår, hvor, hvem, hvad, hvorfor og hvordan". I afsnittet "Spørgsmål og svar" øver eleverne sig i at konstruere passende svarsætninger som svar på spørgsmål for at konsolidere deres sætningslæsningsforståelse og grundlæggende syntaksfærdigheder. Lær at læse og skrive 96 elementære 3 Kanji-tegn. Desuden vil der med udgangspunkt i idiomer blive foretaget en omfattende gennemgang af de kanji, der er studeret i CII.

Hovedfokus vil blive flyttet fra det hidtidige grammatiske læringsindhold til at bruge sætninger med udgangspunkt i at læse og skrive grundlæggende sætninger. 5W1H- og spørgsmål og svar-afsnittene er ikke blot grammatiske spørgsmål, men er det første skridt i retning af at uddrage den nødvendige information fra en tekst og forbinde den med kommunikation.

Også idiomer kommer i spil. På tidspunktet for min egen undersøgelse havde jeg ikke et så stærkt indtryk af Kumons kanji, men i hvert fald op til C-materialerne har de sørget for at holde styr på de kanji, der er lært i den klasse.

Hvad er de vigtigste angrebspunkter for Kumon japansk C?

For at sikre, at man kan holde de elementer, der optræder i C-materialerne, nede, er det nok vigtigt at være fortrolig med fortællende skrivning.

I C I finder du partikler, imponerende verber og adverbier; i C II finder du "5W1H" og "spørgsmål og svar". Begge disse begreber optræder hyppigere i fortællende tekster end i kritiske tekster, især i samtaler mellem karakterer. I konverserende tekster er det mere sandsynligt, at der optræder følelsesmæssige vendinger, der udtrykker personernes følelser, og 'spørgsmål og svar' findes naturligt i samtaler. Adverbialtilpasninger som "bevidst" og "mere" er mere tilbøjelige til at blive brugt i fortællinger, og det er i fortællende skrivning, hvor der er flere personer og scener, at 5W1H skal forstås.

Forældrenes modstand mod fortælling kan være en hindring for børnene.

Hvis der lægges for stor vægt på vidensaspektet, kan mange mennesker betragte fortællende bøger som noget vulgært. Nogle familier kan holde deres børn væk fra fortællinger på grund af den negative indvirkning, de kan have på dem, især hvis det er historier, som børn i de tidlige grundskoleår gerne vil læse. Mange mennesker er modstandere af ting som Kamen Rider eller Oshiri Tantei for drenge, eller noget, der involverer kampe eller undertoner. Så er det forståeligt, at de vil være mere tilbøjelige til at vokse op intellektuelt nysgerrige, hvis de fik læst en illustreret bog.

Men hvis man fratager børnene muligheden for at beskæftige sig med historier, fratager man dem også chancen for at udvikle det indhold, de lærer i C-læringsmaterialer på japansk.

Hvis historien er fra en populær serie, er der større chance for, at barnet vil blive engageret. Sammenlignet med historier, der er komplette i en enkelt bog, øges antallet af karakterer, og det bliver nødvendigt at forstå kommunikationen i historien på et højere niveau og med en større grad af nøjagtighed.

Læsning er ikke nødvendigvis den eneste måde at udvikle denne færdighed på, da det ikke er fortolkningen af selve tekstens betydning, der er nødvendig i C-materialerne, men evnen til at uddrage de vigtige oplysninger fra den. Den bedste måde at hjælpe dem med at forstå, hvilke oplysninger der er vigtige, er at udnytte deres interesse for historien.

Det kan være nyttigt at få børn og fædre til at tale om historier

Når det er sagt, kan det være svært at få dem til at interessere sig for børnetegneserier, især på moderens side. De fleste historier for kvinder er romantiske historier. Shoujo manga og romantik er næsten lige meget, og romantik er også mainstream i dramatik. Der er også erhvervs- og familiehistorier, men de kan næppe siges at være rettet mod børn. Historier til børn i de tidlige grundskoler indeholder sjældent romantik, og det kan være svært at interessere dem ud fra samme perspektiv som børn.

Det er her, at faderens side af historien kommer ind i billedet.

Anime og manga for mænd indeholder ikke nødvendigvis romantik i deres historier. Selvfølgelig er romantik en vigtig genre for mænd, men det er kun en af flere populære genrer. Kampe, sport, robotter og opklaring af mysterier. Disse elementer er også til stede i mange børne-anime, men der er mange voksne mænd, der også foretrækker denne genre. Når de først er begyndt at se, er det muligt for fædre også at blive afhængige af børneanime, hvilket ikke er overraskende.

Det kan virke som en drengehistorie, men situationen er ikke anderledes for anime for piger. Du kan finde masser af historier om fædre, der er blevet hooked på Precure, hvis du kigger på det.

Hvis børn ser anime alene, kan de nyde historien, selv om de ikke forstår indholdet af historien så meget. Bare ved at se Kamen Rider fight eller Pretty Cure transform, kan børn nyde at se historien, selv om de ikke forstår skurkenes motiver eller verdensbilledet. Men med hensyn til japanske sprogfærdigheder er dette naturligvis ikke den eneste måde at tilegne sig dem på.

Hvis forældre og børn kan tale om historiens indhold, kan de fremme forståelsen af historien. Bare ved at forklare en lille forsmag eller et motiv, vil børnene forstå historien meget dybere. Og det er kun sjovt at tale om historier, hvis det er sjovt for andre mennesker, der nyder historier.

Alle har naturligvis forskellig smag. Nogle gange nyder mors side en historie, og nogle gange er fars side slet ikke interesseret. Man skal huske på, at selv om du ikke nyder en børnehistorie, kan din partner finde den overraskende interessant.

C. Det, der kan virke useriøst, kan påvirke den glidende forståelse af materialets indhold.

QooQ