Hvad syntes du om Kumons nationale sprog Gevinsterne og problemerne var meget store!

2023-05-15

Japansk (sprog)

t f B! P L

Kumon japansk er et fag, hvis virkninger er svære at se fra folk, der ikke selv lærer det. Det skyldes, at der i modsætning til aritmetik ikke er nogen letforståelige indikatorer for fremragende resultater som f.eks. "utrolig hurtig udregning" eller "løsning af faktorisering i folkeskolen", og selv når man f.eks. læser svære bøger, er det ikke klart, hvor meget af virkningen der skyldes Kumon, og hvor meget der skyldes kræfter, der er opbygget gennem anden læsning end Kumon.

Set fra de personers synspunkt, der rent faktisk har lært japansk gennem Kumon, er de fordele, der er opnået gennem Kumon, imidlertid meget betydelige. I denne artikel vil jeg, en tidligere Kumon-elev, der har udviklet mig gennem Kumon japansk op til J-læringsmaterialerne, fortælle om, hvordan Kumon japansk faktisk er.

At starte med Kumon japansk fra 5. klasse

Jeg startede Kumon fra 5. klasse. Det er en forholdsvis sen alder for at starte Kumon. Jeg deltog i Shinkenzemi flere gange, men det holdt ikke ved, så Kumon var den næste mulighed.

På det tidspunkt var mine karakterer middelmådige. Jeg gik på en offentlig grundskole i et landdistrikt, og selv om det faglige niveau ikke var højt, lå mine karakterer lidt over gennemsnittet. Jeg var en forholdsvis god læser, men de bøger, jeg læste, var hovedsageligt børnebøger som Kaiketsu Zorori og Zukkoke Saninin Gumi.

Det er en kamp at komme videre i stoffet.

Kumon lægger vægt på det grundlæggende, så materialet starter ofte under det aktuelle klassetrin. Da der ikke er meget anvendt indhold, er det også muligt at gå videre med materiale fra den foregående klasse, om end kun en smule. Jeg synes, at jeg var i stand til at gå problemfrit op til G-materialet. Men det var derfra, at jeg havde det svært.

I Kumon er der ikke meget sammenhæng mellem den faktiske klasse eller alder og fremgangen i materialet. Hvis man mangler det grundlæggende, kan man begynde at lære fra materiale, der er flere år gammelt, og så længe man forstår materialet, kan man gå videre til et hvilket som helst klassetrin. Hvis du har en god forståelse af materialet, kan du gå videre til et hvilket som helst antal klassetrin.

Med andre ord vil du, uanset dine evner, hvis du fortsætter med Kumon i en vis periode, løse problemer, der er lidt sværere end dine evner, i en uendelighed.

Kumon-læring giver dig ikke mulighed for at blive i din komfortzone

Du har måske set ordet komfortzone, når du har undersøgt vækstemner. Komfortzone betyder "et behageligt sted" og henviser til den tilstand, hvor du er i stand til at komme igennem ting ubesværet med dine eksisterende evner og erfaringer. Ordet kommer i den sammenhæng, at nøglen til vækst er at komme ud af denne komfortzone og blive ved med at udfordre dig selv.

Dette gælder inden for ethvert emne. F.eks. kan en gymnasieelev ikke forvente at vokse ved at gentage addition af etcifrede tal så ofte som muligt. Hvis de derimod forsøger at lære differential- og integralregning, vil de i mange tilfælde ikke gøre nogen som helst fremskridt i forståelsen af det. Ved at lære faktorisering på grundlag af det fundament, de har lært i grundskolen, kan de udvikle deres akademiske færdigheder på passende vis.

Det er dog ikke let at komme ud af komfortzonen. Det kræver en masse energi at komme ud af komfortzonen. Du har måske hørt folk sige, at de aldrig vil bruge faktorisering i samfundet, men det er mere et udtryk for et ønske om at flygte fra smerten ved at tage fat på det ukendte end for en reel mangel på behov for det.

Kumon har også et system, hvor eleverne skal løse opgaver, der er lidt sværere, end de kan løse med deres nuværende evner. Det er Sparta.

Hvis det er en almindelig skoleprøve, er omfanget af studiet fastlagt, og man kan skære ned på emner i det spænd af spørgsmål, som man er tilfreds med den score, man kan få. Men med Kumon-metoden er man nødt til at blive ved med at give sig fuldt ud for at klare de daglige lektier. Det skyldes, at sværhedsgraden af materialet stiger, så snart det bliver let at lave.

Derfor var oplevelsen af at lave Kumon altid smertefuld. Selv om materialet gik fremad, var spørgsmålene alle på et niveau, som jeg ikke let kunne løse, så jeg følte ikke rigtig, at jeg gjorde fremskridt.

Opdagelse af det sjove ved kritisk skrivning

Kumon japansk var dog ikke kun hårdt arbejde. Jeg var i stand til at opdage det sjove ved kritisk skrivning.

Kumon offentliggør 50 boganbefalinger for hver klasse. De anbefalede bøger omfatter gode bøger, og Kumon Japanese-spørgsmålene er også taget fra de anbefalede bøger.

De anbefalede bøger har tendens til at være gamle klassikere, der er blevet læst gennem tiderne, snarere end trendy bøger. Selv om disse mesterværker har en iboende værdi, der er tidløs, er det ikke naturligt, at de læses af elever i grundskolen. Det skyldes, at indbindingerne er gamle, og at det er tydeligt, at de ikke er skrevet til deres aldersgruppe.

Kumon giver dig mulighed for at læse nogle få af disse mesterværker i undervisningsmaterialet.

Jeg blev slået af en bog med titlen "The Structure of Amae". Jeg husker at have læst om, hvordan de forskellige følelser, der udtrykkes på japansk, er bygget op omkring følelsen amae. Jeg har før oplevet overraskelse og følelser, når forskellige fortidslinjer blev genfundet i historier. Chokket over, at sådanne intellektuelle overraskelser ikke fandtes i fiktionens verden, men i virkeligheden, var meget stort.

Fra dette tidspunkt begyndte jeg ikke kun at læse romaner og tegneserier, men også kritiske essays.

Tilbagetrækning fra ungdomsskolen på grund af travlt liv

Da jeg gik i gymnasiet, fik jeg imidlertid travlt med klubaktiviteter og havde ikke længere råd til at fortsætte Kumon, så jeg trak mig ud af skolen. Jeg trak mig ud af Kumon midt i J-materialet. Jeg beklagede, at jeg startede for sent, fordi jeg gjorde gode fremskridt, men heldigvis for mig havde jeg allerede afsluttet I-materialerne.

Grundlaget for moderne japansk læseforståelse er solidificeret i I-materialerne.

Studiet af moderne japansk i Kumons japanske sprogkursus slutter med I-materialerne, da J-, K- og L-materialerne omhandler gamle og kinesiske tekster; fra M-materialerne begynder et omfattende studium, der dækker alle aspekter af moderne, gamle og kinesiske tekster, så det betyder ikke, at moderne japansk slutter med I-materialerne. Men fra M-materialet bliver nuancerne i udviklingen af tænkefærdigheder baseret på tekster stærkere, så jeg var i stand til at færdiggøre det grundlæggende i forhold til at forstå moderne tekster.

Den virkelige effekt af Kumon viser sig efter at have forladt skolen.

Hvilken tilstand ville du være i, hvis du havde gjort fremskridt til dette punkt? Selv efter at de har forladt Kumon, fortsætter deres japanske sprogfærdigheder med at blive bedre med tiden.

Jeg nævnte, at grundlaget for læseforståelse i moderne japansk var blevet konsolideret efter afslutningen af I-materialet. Jeg forklarede også, at jeg fandt den kritiske skrivning interessant.

Hvad sker der så? Du vil være i stand til at læse de fleste af de forskellige bøger i verden på egen hånd, ud over at du finder dem interessante.

Desuden kan man låne bøger gratis på bibliotekerne. Der findes biblioteker i skoler og i byer og landsbyer, hvor man kan opholde sig i timevis uden at blive fornærmet, og man kan endda tage bøger med hjem for at læse dem. Hvis dine forældre har en læsevane, kan du kigge i deres bogreoler og få boganbefalinger fra de mennesker, der kender dig bedst. De kan endda købe den nyeste bestseller til dig i boghandlen, og dine forældre eller lærere kan endda rose dig for at læse.

Det kan være svært at læse, hvis du er tvunget til at læse passivt, men så snart du bliver proaktiv, bliver det meget interessant at læse.

Min læsevane fortsatte, efter at jeg forlod Kumon. Da jeg forlod Kumon, havde jeg ikke opnået evnen til at tage optagelsesprøver på universitetet, men ved at fortsætte med at læse blev mine japanske sprogfærdigheder forbedret, selv om jeg ikke var bevidst om at studere.

Hvis jeg kunne have gjort det, ville jeg være begyndt tidligere.

Jeg beklager, at jeg startede for sent.

På den ene side ville jeg gerne have studeret længere ind i fremtiden, men hvis man spørger mig, om jeg kunne have fortsat med Kumon, selv efter at jeg startede i gymnasiet, ville jeg have konkluderet, at det ville have været umuligt med den travle tidsplan. Dette afhænger måske i høj grad af de klubaktiviteter, som du er medlem af. Hvis dit barn havde været medlem af en mindre aktiv klub, ville det måske have været muligt for ham eller hende at fortsætte, men du kan i hvert fald ikke forvente, at dit barn ved præcis, hvor travl klubben er, før det melder sig ind, eller at det skifter den klub, det melder sig ind i, ud med en mindre travl klub af hensyn til Kumon. Det kan også være svært at gribe ind i dit barn på mellemtrinnet i forbindelse med hans eller hendes beslutninger om klubaktiviteter.

Så jeg mener stadig, at den eneste måde at opnå bedre resultater på ville have været at starte tidligere.

Alligevel tror jeg, at jeg var i stand til at fortsætte Kumon i lang tid. Det skyldes, at der ikke var nogen private ungdomsskoler inden for pendlingsafstand, og at jeg ikke havde noget at gøre med optagelsesprøverne til ungdomsskolen. Hvis man ønsker at tage optagelsesprøven til junior high school, vil det være meget svært at klare både Kumon og prøven i fjerde klasse, når man går på en cramskole til optagelsesprøven.

Kumon-materialerne i sig selv dækker et meget bredt spektrum af klassetrin, men for at få gavn af Kumon i det moderne miljø var det nødvendigt at overveje at starte i Kumon i de tidlige grundskoleklasser.

Kumon er en højomkostning, der giver et højt udbytte

I denne artikel har vi forklaret, hvordan det faktisk var at studere Kumon japansk. Der er mange situationer i Kumon-læringen, hvor eleverne selv har det svært, og jo højere karakteren er, jo sværere bliver det at fortsætte. Det tager lang tid at blive effektiv, og der skal investeres en vis mængde energi for at opnå resultater.

Men når man først er nået til et vist punkt, er fordelene umådelige. Når du først har evnen og motivationen til at læse vanskelige tekster, har du mulighed for at erhverve det uerstattelige aktiv, nemlig en spontan læsevane. Selv hvis du ikke når så langt, er læseforståelse en færdighed, der er vanskelig at udvikle, selv om du gentagne gange husker og øver spørgsmål i løbet af det år, hvor du studerer til eksamen. At tilegne sig grundlæggende læseforståelsesfærdigheder, inden man begynder at studere til eksamen i fuldt omfang, er en betryggende fordel på ethvert tidspunkt i eksamensprocessen.

QooQ