Gør du ikke fremskridt i Kumons japansk Bare rolig, det synes alle!

2023-05-15

Japansk (sprog)

t f B! P L

Mange forældre føler, at deres barns Kumon-japanskundervisning ikke gør gode fremskridt. Årsagerne hertil skyldes dels selve Kumon-fagets karakteristika, dels fordi det er let at føle, at det går særlig langsomt fremad i japansk blandt Kumon-fagene. I denne artikel vil vi forklare årsagerne til, at de føler, at fremskridtene i Kumon japansk går langsomt.

Japansk har en større mængde undervisningsmaterialer end aritmetik og engelsk.

Den første ting, man skal huske på, er, at japansk har et stort antal undervisningsmaterialer blandt Kumon-fagene.

I japansk er et alfabet opdelt i I og II mellem A og I-materialerne, og der skal udfyldes 400 udskrifter for at komme videre til det næste alfabet. Normalt skal der 200 udskrifter til for at gå videre til det næste, så læringsmængden fordobles simpelthen. Fremskridtstempoet er også halveret, så det er naturligt at føle, at fremskridtene går langsomt.

Indlæring uden karakterer.

Ikke kun når fremskridtet er langsomt, men også når hastigheden er langsommere end tidligere, vil du også føle, at du ikke gør fremskridt. Og i Kumon vil der altid komme et tidspunkt, hvor tempoet i fremskridtene bliver langsommere.

Kumon fokuserer på det grundlæggende, så når du begynder at lære, starter du ofte med materiale fra et niveau før det aktuelle skoleår. Der er også mindre fokus på anvendt indhold, og i begyndelsen går det ofte jævnt fremad.

Kumon anvender imidlertid en metode, der kaldes "klassefri læring", hvor læringen foregår i forhold til forståelsesniveauet og ikke i forhold til klassetrin. Derfor skrider materialet frem på et niveau, der er let at forstå, og før eller senere vil dit barn lære materiale, der er sværere end dets niveau. Dette vil naturligvis bremse fremskridtene.

Den "manglende fremgang", som du føler her, er en barriere, som du altid vil føle, hvis du laver Kumon, og om noget ville det være bedre at tænke, at den hastighed, efter at du føler "manglende fremgang", er den oprindelige hastighed.

Vanskeligheder med at se resultater

Selv om fremskridtene ikke går så hurtigt som forventet, vil du ikke være så bekymret over manglende fremskridt, hvis du mærker virkningerne af Kumon, hvis du føler virkningerne af Kumon. Selv hvis du sidder fast på det samme sted i lang tid, behøver du ikke at bekymre dig om manglende fremskridt, hvis du kan se en tydelig forbedring i testresultaterne.

Men med det japanske sprog er der kun få muligheder for at opleve sådanne synlige virkninger. I modsætning til regnefærdigheder eller engelsk konversation er læseforståelse ikke klart kvantificeret eller konkurrencepræget.

Læseforståelse svarer til infrastruktur i eksamener, f.eks. transport, elektricitet, gas og vand. Det er meget sjældent, at god læseforståelse bliver fremhævet, men når det sker, kan det have en alvorlig indvirkning. Når der opstår problemer, er det meget vanskeligt at få tingene tilbage til det normale, og omkostningerne ved at forbedre kvaliteten er betydelige.

Problemet med infrastruktur er, at den på trods af dens betydning ikke er omkostningseffektiv i forhold til investeringen. Økonomien ville sandsynligvis ikke blive meget bedre, hvis vi kunne producere dobbelt så meget elektricitet, og kun få mennesker ville føle fordelene ved at udskifte kloaksystemet med det nyeste udstyr.

På samme måde er omkostningerne ved Kumon Japanese betydelige, men det er svært at se en klar forskel på steder som f.eks. karakterer eller afvigelsesværdier.

Forventning om for meget præventiv læring

Selv om dit barn objektivt set gør gode fremskridt, kan der være en forskel mellem forventningerne og de faktiske resultater, fordi forventningerne er for høje.

Det er mange forældres psykologi at have høje forventninger til deres barns præstationer. Hvis der er tale om en optagelsesprøve, kan de være bekymrede for populariteten og afvigelsesscoren på den skole, de skal på, og hvis det er en skoletest, kan mange være bekymrede for ranglister og karakterer. I Kumon har folk en tendens til at være bekymrede over, hvor langt de er foran i forhold til deres faktiske karakter.

Især i skoleprøver kan man faktisk lære den person, man sammenligner sig selv med, at kende, fordi de går i samme klasse. Hvor meget studerer de, hvilken skole går de på? Hvad er deres styrker og svagheder? På baggrund af disse specifikke oplysninger kan du få en realistisk idé om, hvad du skal gøre for at indhente det, eller om du skal opgive at forsøge at indhente det.

Kumon er imidlertid ikke en efterskole, hvor undervisningen foregår i grupper, og hvor læringen skrider frem i den enkeltes tempo. Der er mange klasser, og det er ikke usædvanligt, at eleverne går i forskellige Kumon-klasser, selv om de går i det samme skoledistrikt. Fordi det er svært at se et sammenligningsgrundlag, er det let at sætte mål og holde idealer, der er urealistiske, når det gælder Kumon.

Det er så et ekstremt tilfælde, der bliver lettere at se. Der er folk, der har færdiggjort materiale på gymnasieniveau i de første år af folkeskolen, og på den anden side er der dem, der har været fuldstændig uenige med Kumon og har forladt skolen i flænger efter en strid med læreren og barnet. Begge dele er chokerende og opsigtsvækkende tilfælde, men ikke et mønster med stor sandsynlighed for at det sker.

Men når disse tilfælde bliver for meget at se til, kan forventninger og virkelighed blive helt ude af proportioner. Som følge heraf bliver det en grund til at føle, at tingene ikke går så godt som forventet.

Det er forkert at forvente fremskridt.

Kumon, især japansk, er noget, der tager en betydelig mængde tid at arbejde med. Det er tiden værd, men det er ikke let at føle, at man gør fremskridt, eller at det virker.

Selv om det ikke er Kumon, har ting, som man arbejder med på lang sigt, lignende karakteristika. Hvis du kigger på din opsparingskonto hver dag for at se, hvor mange penge du har sparet op, vil saldoen næppe ændre sig, og hvis du er på slankekur og går op på vægten hver dag, vil du blive træt af at blive kørt rundt af en fejl på 0,1 kg.

Det er ikke kortsigtet motivation, der hjælper, når man tager fat på disse ting. Det handler om at gøre det til en del af din daglige rutine, ligesom at børste tænder eller spise.

I stedet for at skynde sig for at gøre hurtigere fremskridt med noget, der ikke går fremad, er en nyttig holdning at lade Kumon japansk være noget, der ikke går let fremad.

QooQ