Hvilken slags materiale er Kumon Japanese 5A Det vil være den første barriere for børn, der startede Kumon omkring treårsalderen.

2023-05-18

Japansk (sprog)

t f B! P L

Hvilken slags materiale er Kumon Japanese 5A?

Lad os prøve at forstå, hvad du vil lære i Kumon japansk 5A.

Se billedet af Kumon Japanese 5A-undervisningsmaterialet.

Kumon japansk 5A-undervisningsmaterialet er som følger.

I den første halvdel vil du se sætninger med tre ord, og i den anden halvdel vil du se billedbogslignende sætninger. Det endelige mål er at nå et sted, hvor du vil være i stand til at læse flere sammenhængende historier.

Tjek forklaringerne på Kumon-formlen

Derefter skal du tjekke forklaringerne i listen over Kumon-materialer til japansk sprog.

Du vil være i stand til at læse Hiragana-sætninger på omkring tre til seks sætninger højt uden problemer. Opbyg dit ordforråd, mens du nyder at læse sætninger, sætninger eller en række sammenhængende historier. 10 stykker kan du læse højt alene. Som et skridt mod selvstudium kan de selv kontrollere, hvad de har læst.

Det vigtigste punkt er delen "læs 10 sider højt på egen hånd": Hvis dit barn er gammel nok til at være gået videre til 5A, har det måske hørt sværere sætninger, når du læser for det. Men når det drejer sig om at kunne læse højt på egen hånd, kræver det et andet sæt færdigheder.

Tjek placeringen af 5A i den samlede Kumon japansk.

Det er også vigtigt at kontrollere placeringen af 5A.

Den ligger lige midt i Kumon-materialet for de tidlige børn, og for de familier, der er begyndt med Kumon fra omkring treårsalderen, er det nok på tide, at de begynder at vænne sig til Kumon.

I hvilken alder er studiematerialerne?

Børn, der startede Kumon i en alder af tre eller fire år, gør ofte jævne fremskridt op til denne alder. Grunden til dette ligger i den måde, Kumon opdeler klasserne på.

Kumon angiver i princippet ikke aldersretningslinjer for de enkelte klassetrin. Men hver klasse fra 1. til 3. klasse svarer til ni bogstaver i alfabetet, fra A til I. Hvis vi følger den samme procedure og går baglæns, hvor 2A er 5 år og 3A er 4 år, så er netop denne 5A sværhedsgraden for den 2-årige aldersgrænse.

Børn under 2 år skal deltage i "baby kumon" i stedet for det almindelige Kumon-system. Så i de fleste tilfælde er minimumsalderen for at starte med Kumon 3 år, og det er ofte en tåkrummende progression op til 5A.

Omvendt lærer 3-årige børn alderssvarende materiale for første gang her. Det er ved 5A, at materialet gradvist begynder at føles sværere.

Hvad er de vigtigste angrebspunkter?

Familier, der starter Kumon i en ung alder, vil sandsynligvis gøre en vis indsats for at læse for deres børn, og da 5A i sidste ende omhandler små fortællende tekster, kan det gøre en stor forskel at være bekendt med billedbøger.

Desuden er det, der adskiller det fra højtlæsning, at barnet selv skal læse højt.

Især sætninger med tre ord er en overraskende stor barriere. Det skyldes, at der kun er få muligheder for at sige sætninger med tre ord i hverdagssamtalen. Man kan f.eks. sige "omizu kudasai" (giv mig venligst noget vand), men det er svært at sige "tsumetai omizu kudasai" (giv mig venligst noget vand) i en samtale med et barn. Begreberne adjektiver og partikler er også mere tilbøjelige til at blive introduceret, så nogle børn kan have lidt svært ved det på dette område.

Set fra en forælders synspunkt kan det virke som om, at efter at 7A og 6A er gået glat fremad, kan det være svært at gøre fremskridt med materialet i 5A. Når materialet er svært, har børnene en tendens til at være mindre motiverede. Dette er sandsynligvis det første område, hvor nogle mennesker forlader Kumon som følge af, at frustration og irritation smitter af på barnet.

Først og fremmest er det vigtigt at gøre sig klart, at 5A er det område, hvor tingene kan virke lidt vanskeligere for børnene. Det er et tidspunkt, hvor fremskridtene går langsomt, og hvor børnenes motivation let kan svigte, men det er en barriere, som alle børn før eller siden vil støde på i Kumon.

Det er også vigtigt bevidst at øge antallet af sætninger med tre og fire ord i hverdagssamtalen. Når børnene først er i stand til at forstå dette område, vil deres ordforråd, hvis ikke deres ordforråd, komme meget tættere på antallet af ord i en enkelt sætning, der tales i daglig samtale mellem voksne. Dette vil gøre det muligt for dem at blive fortrolige med længere sætninger naturligt i deres dagligdag.

Sætninger på tre og fire ord er længden af sætninger i dalen, som ikke bruges særlig ofte. Ved at hjælpe dem med at lære disse sætninger i daglig samtale vil det hjælpe dem til at komme igennem 5A-materialet.

QooQ