Hvilken slags undervisningsmateriale er Kumon Japanese 7A Det er et undervisningsmateriale, der introducerer dig til begrebet bogstaver.

2023-05-18

Japansk (sprog)

t f B! P L

Hvilken slags undervisningsmateriale er 7A?

Kumon japansk 7A er et undervisningsmateriale, der begynder i den tidlige barndom. Matematik starter fra 6A og engelsk fra 3A, så det er velegnet til små børn, der endnu ikke kan begynde med engelsk eller matematik, til at begynde med japansk 7A eller 8A.

Lad os dernæst se på forklaringen på listen over Kumons japanske sprogmaterialer.

Ved at lære at sige "hiragana-ord" som ord øger vi børnenes bevidsthed om bogstaverne i hver taleenhed, og på grundlag af deres hukommelse på side a forbedrer vi deres hukommelse ved at lære at "se på bogstaverne og sige hiragana-ord" på side b. Ordforrådet øges med fokus på velkendte navneord.

Børn genkender ikke bogstaver i en ung alder. De forsøger at genkende lyde og genstande ved at associere dem med lyde fra samtaler med deres forældre. Kumon Japanese 7A-materialerne går et skridt videre og giver træning i at forbinde genstande og lyde med bogstaver.

Billedet af udskrifterne er vist i diagrammet nedenfor. De kan minde om flashcards.

I hvilken alder studerer man materialerne?

I de fleste tilfælde læres materialet i en alder af tre eller fire år, når barnet kommer i skole.

I 7A forklarede vi, at dette er det stadie, hvor børn "forbinder objekter og lyde med bogstaver". Derfor skal børn, der lærer 7A-materialet, skabe nogle forbindelser mellem "objekter og lyde" for at forstå materialet. Når en voksen siger "æble", skal de i et vist omfang vide, hvad et "æble" er.

Med andre ord er tidspunktet for at begynde med 7A-materialet, når sproget begynder at komme frem.

Og i mange skoler er minimumsalderen for at starte Kumon på tre år, fordi der findes en "Baby Kumon" for babyer op til to år. 3-årige er ofte dem, der er begyndt at lære nogle få ord. Derfor starter mange børn i familier, der ønsker at starte Kumon fra en ung alder, med 7A som udgangspunkt.

Hvad er de vigtigste strategier?

Materialet i denne alder tager form af højtlæsning af de trykte ord sammen med forældrene. Så for barnet er det ikke så forskelligt fra en billedbog og er mindre tilbøjeligt til at være en stor byrde.

Hvis nogen skal føle sig stressede på dette tidspunkt, er det forældrene.

I Kumon laves der lektier hver dag. Antallet af udskrifter pr. dag kan øges eller mindskes afhængigt af barnets motivation og fremskridt, men grundreglen i Kumon er, at man skal studere hjemme hver dag. Børn så små som tre eller fire år forsøger dog ikke frivilligt at lave Kumon hver dag. For at de kan lære lidt hver dag, er forældrene nødt til at opmuntre dem til at gøre det hver dag.

Men selv uden Kumon er der situationer i forældresamarbejdet, som kan være frustrerende. Jeg var ved at gå i stå, og klokken var over 20.00. I morgen er dagen, hvor du skal til Kumon-undervisning, og du skal lave dine lektier færdige. Jeg har travlt med at sige til mit barn, at han skal lave Kumon, men han begynder slet ikke på Kumon. I disse situationer lægger du uundgåeligt pres på dit barn for at få det til at gøre Kumon. Hvis dette pres opbygges, vil barnet indse, at forældrene bliver vrede, når de taler om Kumon, og det vil naturligt begynde at bryde sig om Kumon.

Hvis barnet er langsomt lærende, kan det også være, at det slet ikke kan komme videre fra dette punkt.

I Kumon er der et fast kriterium for hvert materiale: "Hvis du kan klare det på et bestemt antal minutter, kan du gå videre til det næste materiale". Mange små børn ønsker imidlertid ikke at løse problemerne hurtigt i første omgang. Så de kan blive kede af at gentage det samme materiale uden at afslutte materialet omkring 7A i en uendelighed.

Forældre, der presser deres børn i denne henseende, vil kun forårsage stress. Hvis klasselæreren ikke synes at have noget at trække ud for at arbejde med barnet, vil det ikke give gode resultater at fortsætte med Kumon på det tidspunkt. Det er bedre at trække sig ud af klassen og overveje at genoptage den, når barnet er lidt ældre.

Hvilke ændringer har du set hos dit barn som følge af at have afsluttet Kumon 7A?

Nedenstående er en liste over ændringer, som vi har set som følge af at have afsluttet Kumon Japanese 7A.

Den mest mærkbare ændring var genkendelsen af sproget.

De havde læst billedbøger og set Aieo-skemaet før. Der var dog ikke meget, der tydede på, at de havde bogstaverne i øjnene. Da hun så illustrationerne på aieo-tavlen, sagde hun: "Is! Jordbær!" men de reagerede ikke på bogstavet "a" eller "i".

I Kumon japansk 7A læses illustrationerne med bogstaver og siderne med kun bogstaver skiftevis. Derfor er barnets opmærksomhed også rettet mod bogstaverne. Det er rigtigt, at hvis billeder og tekst står side om side, som i en billedbog, er det naturligt for små børn at få øjnene henledt mod billederne. Kumon synes at have skabt en mulighed for at tiltrække børnenes opmærksomhed til bogstaverne.

Så snart de blev opmærksomme på bogstaver, ændrede de billedbøger, som de ønskede at læse, sig. Interessen skiftede fra bøger med tiltalende billeder til bøger om bogstaver. I forlængelse heraf kunne jeg læse billedbøger i genrer som "ord der starter med a", og jeg kunne skabe muligheder for at se ord som f.eks. "gabe", som er overraskende svært at se naturligt i hverdagen.

Jeg havde følt, at det var svært at bringe børn fra en verden af billeder og lyde til en verden af bogstaver, men Kumon har ændret mit barns fokus på bare én måned. Jeg må sige, at Kumon virkelig er den rigtige vej at gå.

QooQ