Hvornår skal jeg begynde på Kumon japansk Du kan starte i en alder af tre år.

2023-05-24

Japansk (sprog)

t f B! P L

Hvornår skal Kumon japansk begynde? Da Kumon kan startes fra barndommen til gymnasiet eller endda som voksen, kan det være svært at finde det rigtige tidspunkt.

I denne artikel vil vi undersøge, hvornår det er det rette tidspunkt at starte med Kumon japansk.

Grundene til at man undrer sig over hvornår man skal starte Kumon japansk

Sammenlignet med andre lektioner eller cramskoler er der klare grunde til, at du kan være usikker på, hvornår du skal starte Kumon.

Der er ikke noget mål med en tidsfrist.

Overvej en prøvecramskole. Formålet med at gå på en cramskole er naturligvis at opnå gode resultater til eksamen. Derfor regnes tidspunktet for at begynde at gå på efterskole naturligvis baglæns fra datoen for eksamen. Ved optagelsesprøverne til gymnasiet og universitetet begynder de fleste studerende at blive opmærksomme på prøverne i slutningen af deres andet år. For optagelsesprøverne til ungdomsskolen er tidspunktet for at begynde på en cramskole normalt omkring fjerde klasse. Andre ønsker måske at starte på en skole tidligere for at opnå en fordel. Uanset hvad kan spørgsmålet om, hvornår man skal begynde, besvares ret gnidningsløst, da strategien er baseret på at arbejde baglæns fra målet.

Det samme vil være tilfældet for mange lektioner. Hvis du ønsker, at dit barn skal opnå resultater inden for det pågældende læringsområde, hvad enten det er sport eller musik, er det næsten altid bedre at begynde så tidligt som muligt. Hvis barnet har udtrykt ønske om at prøve noget, er der ingen grund til at spekulere på, hvornår det skal begynde, og hvis motivet er at få lidt fysisk motion, er der ingen grund til at spekulere på, hvornår det skal begynde at tage lektionerne så alvorligt.

Men Kumon er anderledes.

Dermed ikke sagt, at der ikke er mål i Kumon-læringen. Faktisk har Kumon mange elementer, der kan bruges som mål, f.eks. tallet på udskriften, der viser, hvilken del af karakteren du er i gang med at studere, trofæer for dine fremskridt og din nationale placering.

Men Kumon-undervisningen foregår i det væsentlige i den enkeltes tempo. Der er ingen dato-specifikke begivenheder som f.eks. eksamener. Selv i den samme aldersgruppe er der børn, der lærer addition og subtraktion, og børn, der lærer faktorregning, så der er ingen måde at udvikle en følelse af konkurrence på. Uden konkurrence opstår tanken om "hvor gammel skal jeg starte før de andre" ikke.

Der vil helt sikkert være færre ledetråde til at afgøre, hvornår man skal starte med Kumon.

Det er ikke et presserende emne.

Desuden er der i forhold til andre fag færre muligheder for at starte med japansk.

For engelsk ville et godt tidspunkt at starte på være omkring starten af skoleundervisningen eller når du overvejer at tage engelskprøven. I matematik er regnefærdigheder et problem i de tidlige klasser i folkeskolen, så det er tænkeligt, at Kumon er startet med det formål at forbedre regnefærdighederne.

Manglende japanske sprogfærdigheder er dog svært at se. Hvis dit barn har problemer med japansk, er det første, der falder dig ind, sandsynligvis kanji. Da de dagligt konverserer på japansk, er det svært at mistænke manglende læsefærdigheder på det rette tidspunkt. Og når man tænker på at få dem til at lære kanji, tror jeg, at der er få mennesker, der tænker på Kumon japansk. Det skyldes, at kanji-øvelser og kanji-tests er mere umiddelbart effektive end det.

Utilstrækkelige japanske sprogfærdigheder har en negativ indvirkning på alle fag i det lange løb. Det er helt klart et fag af stor betydning. Men set ud fra et hastehensyn er det mindre sandsynligt, at der vil opstå en situation, hvor der opstår et alvorligt problem, hvis de japanske sprogfærdigheder ikke forbedres med det samme, end det er tilfældet med engelsk eller regning.

Der er for få udløsende faktorer til, at man kan beslutte, hvornår man skal begynde på grundlag af eksterne faktorer.

Man har brug for en udløsende faktor for at starte mange ting. Det er svært at begynde på en slankekur, når man ikke føler sig fed, og det er svært at begynde at læse til eksamen, når alle omkring en spiller. Det kræver en masse energi at starte ting. Jeg tror dog, at der i Kumon japansk sprog kun kommer en så stærk udløser ikke lige foreløbig.

Hvorfor er der ikke nogen "udløser til at starte" i Kumon?

Grunden til, at udløseren til at starte Kumon virker svag, ligger i dens grundlæggelse.

Da hans mor så et svarark, der kom ud af lommen på Takeshi, en dreng i anden klasse i grundskolen, blev hun bekymret over, at resultatet ikke var særlig godt for hendes barn, som hun troede var god til at regne, og hun rådførte sig med sin mand, Kumon Ko, som var matematiklærer på et gymnasium på det tidspunkt.

Kumon-metoden blev ikke skabt for at opfylde et klart mål. Den blev snarere født ud fra en mors vage ønske om at hjælpe sit barn med at tilegne sig grundlæggende færdigheder gennem selvstudium. Derfor har Kumon ikke til formål at klare eksamener eller løse andre presserende problemer i det moderne samfund.

Alligevel begyndte aritmetikken med en enkelt udløsende faktor, nemlig "en mors bekymring". Men når det drejer sig om japansk, er selv elementet af bekymring ikke inkluderet. Kumon japansk sprog blev født ud fra den idé, at Kumon-matematiktimerne havde været så effektive, at læringsmetoden også burde udvides til at omfatte andre fag.

Det er forståeligt, hvis man ser på projektets historie, at det var svært at finde en mulighed for at starte.

Hvordan beslutter man så, hvornår man skal starte Kumon japansk?

Hvis man ikke kan forvente en udløsende faktor udefra, må man selv beslutte, hvornår man vil starte på eget initiativ.

Så hvordan skal man beslutte, hvornår man skal starte? Der findes ikke et enkelt korrekt svar, men der er nogle nyttige idéer.

Hvornår kan du begynde at lære?

Den første ting, du skal se på, er "hvornår kan jeg begynde med Kumon".

Kumon er en læringsskole med et meget bredt aldersspektrum, men som forventet kan du ikke starte med Kumon japansk fra 0 års alderen. Mellem 0 og 2 år findes der et program for babyer kaldet Baby Kumon. I modsætning til almindelig Kumon tilbyder Baby Kumon dog ikke separat undervisning i japansk, matematik og engelsk.

Kumon japansk kan først læres fra treårsalderen, og selv om det kan være svært at forestille sig, at børn kan løse trykte opgaver fra treårsalderen, tilbyder Kumon også syv forskellige materialer til førskolebørn, der spænder fra 8A til 2A. Selv hvis dit barn ikke kan læse eller holde en blyant, er der materialer, der passer til dets udviklingstrin. Selv hvis dit barn ikke er særlig hurtigt lærende, er det muligt at starte med Kumon i en alder af tre år.

I hvilken alder er det nemmere at lære?

Lad os se på det på en anden måde. Du kan starte Kumon allerede som treårig, men du kan også begynde at lære så sent som i voksenalderen. Hvad er det bedste tidspunkt at begynde at lære Kumon på inden for et meget bredt aldersspektrum?

Min holdning er, at det er et tidspunkt, hvor der er masser af tid til overs.

Som jeg har nævnt, er der kun få situationer, hvor Kumon japansk er vigtigt, men presserende. Man kan roligt sige, at der sjældent er et tidspunkt i ens liv, hvor man siger: "Lad os koncentrere os om Kumon japansk for nu".

Kumon kræver imidlertid, at eleverne løser en række udskrifter hver dag derhjemme og deltager i undervisningen to gange om ugen. Det tager fem eller ti år at komme frem til det endelige materiale, og prisen for at gå på efterskole er ca. 8.000 yen om måneden, hvilket ikke er en pris, der kan siges at være billig.

Kumon japansk er det første, der bliver lagt på hylden, når den tid kommer, hvor man ikke har råd til det.

Jo højere karakter, jo mindre har du råd til.

Så hvornår er det tidspunkt i dit barns liv, hvor du har mindst råd til det? Det første, man kommer til at tænke på, er perioden før optagelsesprøverne. Selv om studier bestemt har højere prioritet før eksamener, studerer Kumon ikke til eksamener. Faktisk er det mest sandsynlige tidspunkt for et barn, der startede med Kumon i en tidlig alder, hvor det stopper med Kumon, når det kommer ind på en efterskole med henblik på prøverne i gymnasiet.

Eller det samme gælder for klubaktiviteter. Især hvis de er medlem af en idrætsklub, kan ikke kun Kumon, men også balancen mellem skolearbejde og klubaktiviteter blive en fare. Klubaktiviteterne begynder for alvor i gymnasiet. Det er ret sjældent, at eleverne kan fortsætte med Kumon efter gymnasiet.

Jo senere skoleåret kommer, jo mere sandsynligt er det, at byrden af eksamener og klubaktiviteter vil stige. Det vil derfor generelt være korrekt at sige, at jo yngre dit barn er, jo mindre byrde vil det have at bære.

Det er naturligvis ikke kun barnet selv, der skal have råd til det. Det gælder også for forældrene. Jo yngre barnet er, jo større er byrden for forældrene, og jo mere selvstændigt barnet bliver, jo mindre psykisk og fysisk byrde er der tendens til at være for forældrene. Mange forældre kan, især i de første år, være for optaget til at lære.

Men med hensyn til det bedste tidspunkt for dit barn at lære, er det bedst, jo tidligere det sker.

At starte så tidligt som muligt er den mest effektive måde at starte på!

I denne artikel har vi set på, hvornår man skal starte med Kumon japansk. Det er ikke altid let at finde det rigtige tidspunkt at starte Kumon japansk på, men vigtigheden af at forbedre læseforståelsen er meget stor. Fordi det tager tid at lære, er det vigtigt at begynde at lære på et tidspunkt, før forskellige andre mere presserende begivenheder kommer i spil og for at erhverve et solidt fundament.

QooQ