Hvad er fordelene ved Kumon japansk Fordelene ved Kumon Japanese, der undervises af tidligere Kumon-elever

2023-05-24

Japansk (sprog)

t f B! P L

Det er aritmetik, som vi ofte hører om i Kumon-metoden, men japansk er ikke særlig kendt. I japansk, ligesom i andre fag, er der præventiv læring, men det er ikke et fag, der nødvendigvis giver let forståelige virkninger som f.eks. hurtigere beregning.

Så hvad er virkningerne af Kumon japansk?

Ud fra en tidligere Kumon-elev, der har studeret japansk, vil jeg gerne tale om de funktioner og virkninger af Kumon japansk og omvendt om de dele af Kumon japansk, som ikke forventes.

Den største fortjeneste ved Kumon japansk er, at det udvider din intellektuelle verden.

Kumon Japans fortjeneste er, at det kan uddybe læseforståelse og kultur, som er det grundlæggende grundlag for læring. Denne fordel kommer fra følgende tre punkter

Øget viden (mængden af læsning)

Den største fortjeneste ved Kumon japansk er, at det opmuntrer eleverne til at læse en masse.

I Kumon japansk kan man ikke lære så mange kanji. Der er naturligvis materialer til at lære selve ordene, men 70-80 % af materialerne bruges til spørgsmål om læseforståelse.

Og kvaliteten af de bøger, der bruges til læseforståelsesøvelser, er meget høj. Følgende er de bøger, der anvendes i GI-materialerne, som anses for at svare til første år af junior high school.

Ordets magtKaninens øjeEt juleeventyrBotchanHvad Einstein tænkteHvordan lever duShakespeares fortællingerSølvspadenSherlock Holmes' eventyrLæsning af digte i lærebøgerneDet sjove ved poesi

Reference: Kumons officielle websted

Selvfølgelig er den fulde tekst ikke tilgængelig, men du kan få læst en masse bare ved at arbejde på Kumon-udskrifter.

Det vil motivere dig til at læse

Det er ikke kun fordi du læser Kumon-udskrifter, at du kan sikre dig en god læsemængde. Selve interessen for at læse vokser med Kumon japansk.

Som nævnt ovenfor er kvaliteten af Kumon japanske tekster høj. Ikke alene er kvaliteten af skrifttyperne høj, men spørgsmålene er lavet ved at udtrække de dele, der er egnede til at blive behandlet som undervisningsmateriale. Så jeg kan komme i kontakt med mange nye vidensverdener, og min interesse er vakt.

Jeg var også fascineret af Kenro Doi's "The Structure of Amae", som jeg læste i H-materialet, så jeg ledte efter den på biblioteket og læste den. Jeg blev chokeret over, hvordan alle følelsesmæssige udtryk på japansk forklares ved amae, og derfra ændrede kvaliteten af de bøger, jeg læste, sig klart. Min interesse skiftede fra aldersegnede romaner til kritisk skrivning og filosofi.

Jeg mener, at god skriftlighed ofte er et problem, når man studerer til eksamen. Men ikke mange børn har tid til at nyde gode essays, mens de studerer til eksamen og føler presset fra eksamenerne. Ved at komme i kontakt med store tekster uden eksamenspres kan man forvente at blive motiveret til at læse og blive mere aktiv i sin læsning.

Du kan tilegne dig en bred vifte af kultur.

Du kan tilegne dig en bred vifte af viden, fordi du kan læse berømte tekster i Kumon japansk, som er svære at læse i det normale liv. Det er viden, der er mere beslægtet med kultur end noget, der er direkte relateret til eksamener. Liberal arts er ikke umiddelbart brugbare, og det er svært at se sammenhængen med eksamensresultater, men de vil være nyttige i lang tid til eksamen og derefter.

Udefra set kan uddannelse synes at betyde ingenting, men set fra personens synspunkt er der intet mere betryggende. Det gør det lettere for dem at forstå begreber, som deres venner omkring dem har svært ved at forstå. Fordi uddannelse også behandles som en forudsætning for at kunne tale, kan det også være, at man ikke bliver taget alvorligt i en diskussion, hvis man ikke ved noget om det.

Kumon giver dig grundlæggende færdigheder, som du kan bruge i hele dit liv, også efter du har afsluttet dine eksamener.

Den største grund til at være skuffet over Kumon japansk er optagelsesprøven til junior high school.

På den anden side er der mange mennesker, der er skuffede over Kumon japansk. Hovedårsagen til dette er, at Kumon ikke passer godt til optagelsesprøverne på junior high school.

Det er svært at føle, at Kumon afspejler sig i karakterer.

Det er svært at føle, at Kumon japansk er direkte relateret til karakterer.

Det er en del af japanske sprogfærdigheder generelt til at begynde med. Selv om du læser en masse bøger og forstår vanskelige begreber, har du brug for teknikker til at forbinde dine læseforståelsesfærdigheder med dine karakterer. Desuden kræves der i optagelsesprøverne til junior high school en stor del læseforståelse i andre fag end japansk, men det er også rigtigt, at det blot er en forudsætning at kunne læse spørgetekster. Bare det at kunne læse spørgetekster fører ikke direkte til en karakter.

Der er heller ikke fokus på kanji-tegn, så det ville være svært at sige, at det har direkte sammenhæng med eksamensresultatet.

Men det hænger bare ikke direkte sammen. Læseforståelse og forudsætningsviden, som er flaskehalse for mange mennesker, kan udvikles i Kumon japansk. Det er noget, som de elever selv, der lærer Kumon, nok er mest opmærksomme på, snarere end deres forældre eller instruktører. De grundlæggende færdigheder, der kaldes "grundarbejde" eller "tænkefærdigheder", er ikke noget, der umiddelbart afspejles i karakterer, og det er heller ikke den slags færdigheder, der kan erhverves hurtigt. Det er vigtigt at insistere på, at Kumon bør arbejde støt og roligt med disse færdigheder, fordi de ikke er direkte relateret til eksamenerne.

Lille effekt på optagelsesprøverne til ungdomsuddannelserne

Kumon er ikke beregnet til prøverne i gymnasiet.

Det kan skyldes, at det blev født i en tid, hvor optagelsesprøverne til junior high school ikke var så populære som nu. Ikke kun på japansk er Kumon-metoden ikke egnet til optagelsesprøverne på junior high school. I aritmetik dækker den f.eks. ikke en del af grundskole- og gymnasieområdet. Kumon-metoden dækker hele gymnasieområdet, men den beskæftiger sig slet ikke med problemer, der involverer tal, så den vil naturligvis ikke være nyttig til at forberede eleverne til optagelsesprøven i gymnasiet.

Selv hvis man studerer materiale fra flere årgange frem er det almindeligt, at eleverne dumper optagelsesprøven på en cram-skole. Det skyldes, at de sigter mod helt andre ting.

Hvis du ønsker at tage optagelsesprøven til junior high school, skal du være opmærksom på, at Kumon-metoden ikke er noget, du kan gøre hele tiden. Min holdning er, at hvis du tager Kumon, skal du sigte mod det endelige materiale.

Kumon bør sigte mod det endelige materiale. En tidligere Kumon-elev fortæller, hvorfor hun ønsker, at hendes børn skal sigte mod det afsluttende materiale i grundskolen

Forældrenes engagement er nødvendigt

Det meste af Kumon-læringen er selvstudium. Hvis der er en stor mængde læring, der skal foregå hjemme, er det naturligvis nødvendigt med forældrenes engagement.

Desuden er lærerens rolle i Kumon-systemet begrænset, og han/hun gør ikke nødvendigvis så meget andet end at styre materialets udvikling og give karakterer. Da klasselokalerne ledes af enkeltpersoner, er ledelsens ressourcer ikke altid tilstrækkelige.

Mange forældre vil måske søge hjælp hos en skole til at hjælpe deres børn med at lære. Kumon udfylder kun i ringe grad denne rolle. Fordelen ved Kumon er, at børnene med tiden kan udvikle en vane til selv at lære, men det er ikke muligt fra starten. Med hensyn til indlæringstiden i forhold til forældrenes byrde er det forståeligt, at det ikke er omkostningseffektivt.

De månedlige gebyrer er høje, men jeg mener, at det, vi gør, kan gøres derhjemme.

Der er få ting, man kan gøre på Kumon, som man absolut ikke kan gøre derhjemme.

Hvis man skal til optagelsesprøve til junior high school, vil jeg sige, at det er umuligt at gøre hjemme, hvad man gør på cram-skoler. Det skyldes, at cram-skoler har en enorm mængde information og viden om optagelsesprøverne til ungdomsuddannelserne, og de tilbyder et miljø, hvor børn kan studere i deres varetægt. Kvaliteten af lærerens undervisning kan gøre en stor forskel for den måde, man udvikler sig på, og hvis man får gode karakterer, er der et incitament til at studere i en klasse med gode lærere og medstuderende. Du kan nemt mærke meningen med at betale penge og arbejde hårdt.

I Kumon er lærerens magt derimod ikke så stor. Der findes naturligvis kendte klasser, der producerer mange højt avancerede elever, men Kumon er i første omgang selvlæring. Der er stort set ikke noget materiale, som kun kan læres af en lærer. Det grundlæggende bliver gentaget, så man gentager bare igen og igen materiale, som er noget let for børn i dag. Jo lavere klassetrin, jo mere føler jeg, at jeg kan gøre det samme uden at skulle gide betale et månedligt gebyr.

Jeg synes, det svarer til grundtræning for idrætshold. At løbe rundt i omkredsen og lave styrketræning er ikke noget man kan gøre uden at tilhøre en idrætsklub, udstyr og venner. Det er muligt at gøre det samme ved at løbe alene langs en nærliggende vej og lave styrketræning på sit værelse. Det er også indlysende, at du ikke behøver at betale hundredtusindvis af kroner til RIZAP for at tabe dig, hvis du dyrker motion og holder øje med din kost.

Det er dog også indlysende for enhver, der ikke er medlem af en idrætsklub, at der er meget få mennesker, hvis grundlæggende fitness er bedre end i en idrætsklub, eller som kan tabe sig med succes på egen hånd. Nogle siger, at hemmeligheden bag succes er at gøre det, som alle kan gøre, men i mængder, som ingen andre kan. På samme måde er der sandsynligvis kun få børn, der kan løse grundlæggende regne- og læseforståelsesopgaver så grundigt som Kumon-eleverne.

Hvilken type person bør tage Kumon japansk undervisning?

Forældre, der har været aktive med at læse billedbøger for deres børn, er et godt match til Kumon japansk.

Uanset hvor meget du læser for dit barn, når det er en baby, kommer ordene ikke ud af barnet før langt senere. Du vil ikke få tydelige resultater med det samme, men på lang sigt vil barnet lagre ord, og du vil fortsætte med at læse for barnet i troen på, at det en dag vil have en effekt.

Kumon japansk er noget lignende. Da det er svært at vise resultaterne i form af karakterer, er det svært for forældrene at føle sig glade for, at deres børn går til Kumon japansk. Men for barnet er det en mulighed for at komme i kontakt med en tekst, som vil blive et aktiv for hele livet. Hvis du er en person, der forstår følelsen af at investere i noget usynligt, er Kumon japansk noget for dig.

Omvendt kan forældre, der ønsker synlige resultater, være utilfredse med Kumon Japanese. Kumon er ikke direkte forbundet med eksamensresultater eller Kanji-certifikater. Hvis du har et specifikt resultat, du ønsker, kan du naturligvis forvente bedre resultater fra en cramskole eller et undervisningsmateriale, der er specialiseret i dette formål.

QooQ